۰۸:۳۵ ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
منتقدان دیروز، مسؤولان امروز؛

دولت چهاردهم فروش با تخفیف نفت را ادامه می‌دهد؟

دولت سیزدهم در شرایط تحریم، تخفیف‌هایی را برای فروش نفت در نظر گرفته بود و حالا باید دید مسؤولان دولت چهاردهم به این تخفیف‌ها ادامه می‌دهند یا تصمیم دیگری اتخاذ می‌کنند.
دولت چهاردهم فروش با تخفیف نفت را ادامه می‌دهد؟
کد خبر:۱۰۰۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر، تقاطع گیری گزارشات رسانه‌های خارجی و داخلی نشان می‌دهد واردات نفت خام چین از مالزی، که به عنوان محل ترانزیت نفت تحریم شده ایران و ونزوئلا محسوب می‌شود، نسبت به جولای سال گذشته با رشد ۶۱ درصدی روبرو بوده و به ۱.۴۶ میلیون بشکه در روز رسیده است. این در حالی است که در ۷ ماهه اول سال ۲۰۲۴، واردات نفت چین از مالزی ۲۱ درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته است.

همچنین بر اساس اطلاعات شرکت کپلر، واردات نفت چین از ایران نیز به حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است. شایان ذکر است فروش نفت ایران به چین با تخفیف همراه بوده و طبق گفته جواد اوجی وزیر سابق نفت، میزان تخفیف کمتر از انگشتان یک دست در دولت سیزدهم بوده است اما به نظر می‌رسد این روند در دولت چهاردهم نیز ادامه خواهد یافت.

ناگفته نماند که در دولت دوازدهم، فروش نفت تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز نیز کاهش یافت اما با اقدامات دیپلماتیک و فنی که از جمله آنها می‌توان به قرارداد ۲۵ ساله و تخفیف فروش نفت اشاره کرد، شاهد افزایش فروش نفت بودیم؛ به طوری که درآمد‌های حاصل از فروش نفت در دولت سیزدهم از ۱۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ به ۳۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید. اگر روند فروش نفت مانند دولت دوازدهم ادامه پیدا می‌کرد، به جای درآمدزایی ۹۲ میلیارد دلاری دولت سیزدهم، تنها یک سوم این عدد، یعنی ۳۰ میلیارد دلار درآمد به خزانه کشور واریز می‌شد.

 

آیا دولت چهاردهم فروش نفت با تخفیف را ادامه خواهد داد؟
 
 
افزایش فروش ایران به چین باعث افزایش ۶۰ میلیارد دلاری درآمد‌های ارزی کشور شد اما موضوع تخفیف‌ها در برخی رسانه‌ها بیشتر مورد توجه قرار گرفت. با این حال باید دید، منتقدان دیروز و مسؤولان امروز هنوز هم اعتقاد دارند برای فروش نفت نباید تخفیفی ارائه داد؟ یا راه دیگری را انتخاب می‌کنند. مسلما در شرایط کنونی کاهش درآمدهای ارزی کشور می‌تواند شوک بزرگی به اقتصاد ایران باشد
 
 
ارسال نظرات